Bezlepková mäkučká veka s chlebovou kôrkou

Bezlepková mäkučká veka s chlebovou kôrkou

Mäkučká veka s chlebovou kôrkou s pridaním psyllia.
Ingrediencie
  • 250 g Bread mix white Liana
  • 250 ml vlažná voda (na psyllium)
  • 50 ml vlažná voda (na kvások)
  • 20 g pšenová múka
  • 10 g čerstvé droždie
  • 1,5 PL olivový olej
  • 1 PL psyllium
  • 1 KL rasca (drvená alebo mletá)
  • 1 KL cukor
  • 1 KL soľ
  • 1 KL ľanové semienka (mleté alebo celé)
  • na podsypanie ryžová múka Liana
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Do 250 ml vody namočíme lyžicu psyllia a lyžičku ľanových semienok. Počkáme cca 20 až 60 minút resp. pokiaľ sa nevytvorí želé konzistencia. Občas môžeme premiešať.
  2. Pripravíme kvások v 50 ml vlažnej vode, pridáme cukor, droždie, premiešame a jemne poprášime múkou. Prikryjeme utierkou a necháme 10 - 15 minút vzísť kvások.
  3. K Bread mix white a k pšenovej múke pridáme soľ, rascu, jemne ohrejeme psyllium s vodou, vylejeme kvások z droždia a necháme v kuchynskom robote miesiť 10 minút. Na koniec pridáme olivový olej a chvíľu premiešame. Kuchynskou stierkou v miske cesto upravíme, posypeme múkou, zabalíme do fólie a necháme 45 minút kysnúť, pokiaľ cesto nezdvojnásobí svoj objem.
  4. Vykysnuté cesto stierkou presunieme na pracovnú dosku posypanú ryžovou múkou a jemne ho poprekladáme. Ak to nepôjde ručne, tak za pomoci stierky vytvarujeme tvar veky. Naolejovanými rukami premiestnime veku na plech vystlaný papierom na pečenie. Vrch zarovnáme a necháme 20 minút podkysnúť.
  5. Vyhrejeme rúru na 230°C, na dno položíme starší plech na záparu a ak už je rúra vyhriata nalejeme na plech na záparu 300 ml vody, aby sa vytvorila para. Chlieb postriekame teplou vodou a vložíme do rúry na 10 minút. Po 10-tich minútach plech so záparou vytiahneme, teplotu znížime na 200°C, opäť chlieb postriekame vodou a necháme piecť 40 minút. Upečený chlebík necháme na mriežke úplne vychladnúť a potom nakrájame.

Dobrý tip:
Veku môžeme pripraviť aj z celej dávky Bread mix white Liana.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
  • 250 g Bread mix white Liana
  • 250 ml vlažná voda (na psyllium)
  • 50 ml vlažná voda (na kvások)
  • 20 g pšenová múka
  • 10 g čerstvé droždie
  • 1,5 PL olivový olej
  • 1 PL psyllium
  • 1 KL rasca (drvená alebo mletá)
  • 1 KL cukor
  • 1 KL soľ
  • 1 KL ľanové semienka (mleté alebo celé)
  • na podsypanie ryžová múka Liana
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné