Bezlepková kvásková pizza

  • Pizza je obľúbená hádam v každej rodine. Skúste kváskovú pizzu tá je vďaka kvásku ľahšie stráviteľná.
Bezlepková kvásková pizza
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    19:00
    (h:m)
  • Porcie
    4
    (ks)

Ingrediencie

1. d
100 g Bakery mix Liana
100 g Bread mix white Liana
1 lyžica kvások
300 g vlažná voda

2. d
300 g Bakery mix Liana
1 čl soľ
2 PL olivový olej
150 g vlažná voda

Na obloženie: pasírované paradajky, cesnak, olivový olej, korenie na pizzu, syr, šunka, saláma, kukurica, olivy........
 


Postup

1. Suroviny z 1.dňa zmiešame v miske a necháme kysnúť prikryté cca 12  hodín.
2. Po vykysnutí pridáme suroviny z 2.dňa a v kuchynskom robote krátko premiešame. Vysypeme na pomúčenú podložku a vymiesime.
3. Urobíme bochník, pomúčime zo všetkých strán, uložíme do misky a necháme 3-4 hodiny kysnúť.
4. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti a každú vyvaľkáme na tenko. Preložíme na vymastený plech alebo cesto môžeme iba  roztlačiť do požadovaného tvaru rukami na plechu. Necháme 60 minút podkysnúť.
5. V miske zmiešame pasírované paradajky, pretlačený cesnak, trochu olivového oleja a korenie na pizzu. Cesto potrieme pripravenou zmesou.
6. Posypeme syrom, uložíme šunku, salámu, kukuricu, vajíčko, feferón, klobásu ....
7. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C cca 20-25 minút (kým neuvidíme, že sú okraje chrumkavé). Pár minút pred dopečením môžeme posypať ešte raz syrom a oreganom.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.