Naše recepty

Bezlepková kvásková pizza

Bezlepková kvásková pizza
Dľžka prípravy
19 hodín aj s kysnutím
Náročnosť prípravy
jednoduchá
Počet porcií
4 väčšie pizze

Ingrediencie

1. d
100 g Bakery mix Liana
100 g Bread mix white Liana
1 lyžica kvások
300 g vlažná voda

2. d
300 g Bakery mix Liana
1 čl soľ
2 PL olivový olej
150 g vlažná voda

Na obloženie: pasírované paradajky, cesnak, olivový olej, korenie na pizzu, syr, šunka, saláma, kukurica, olivy........
 

Postup

1. Suroviny z 1.dňa zmiešame v miske a necháme kysnúť prikryté cca 12  hodín.
2. Po vykysnutí pridáme suroviny z 2.dňa a v kuchynskom robote krátko premiešame. Vysypeme na pomúčenú podložku a vymiesime.
3. Urobíme bochník, pomúčime zo všetkých strán, uložíme do misky a necháme 3-4 hodiny kysnúť.
4. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti a každú vyvaľkáme na tenko. Preložíme na vymastený plech alebo cesto môžeme iba  roztlačiť do požadovaného tvaru rukami na plechu. Necháme 60 minút podkysnúť.
5. V miske zmiešame pasírované paradajky, pretlačený cesnak, trochu olivového oleja a korenie na pizzu. Cesto potrieme pripravenou zmesou.
6. Posypeme syrom, uložíme šunku, salámu, kukuricu, vajíčko, feferón, klobásu ....
7. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C cca 20-25 minút (kým neuvidíme, že sú okraje chrumkavé). Pár minút pred dopečením môžeme posypať ešte raz syrom a oreganom.

Produkty v recepte

Akcia
BEZ LEPKU
Bakery mix Liana 1kg

Bakery mix Liana 1kg

Bezlepková zmes na kysnuté cesto
Cena / ks: 5,50 € s DPH
Novinka
BEZ LEPKU
BREAD MIX WHITE Liana 1kg

BREAD MIX WHITE Liana 1kg

Bezlepková zmes na svetlý chlieb a pečivo.
Cena / ks: 3,80 € s DPH