Bezlepková domáca nádievka

  • Máte staršie bagety, rožky, žemle či chlieb? Ideálne na nádievku z kuracích pečienok.
Bezlepková domáca nádievka
  • 73
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:60
    (h:m)
  • Porcie
    2 rolády
    (ks)

Ingrediencie

50 ml  mlieko
500 g  kuracie pečienky
5-7 ks  domáce bezlepkové pečivo 
5-6 ks  vajcia
2     ks  cibuľa
3 strúčiky cesnaku
 
Ďalej potrebujeme:
olej na opečenie
soľ, mleté čierne korenie, červená paprika, petržlenová vňať na dochutenie
 
 
 
 
 
 
 

 

Postup

1. Domáce pečivo, najlepšie 1-2 dni staré, pokrájame na kocky. Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané kuracie pečienky a opečieme 10 minút. Necháme vychladnúť. 
 
2. Na nakrájané pečivo pretlačíme cesnak, osolíme a okoreníme, pridáme červenú papriku, petržlenovú vňať a vysypeme upražené kuracie pečienky aj s olejom. Pridáme vajcia a trochu mlieka. Poriadne rozmiešame a rozdelíme na 2 časti. 
 
3. Každú časť vložíme do pevného vrecka a vytvarujeme valec. Poriadne postláčame, aby hmota držala v kope. Vrecko uzavrieme a omotáme ešte potravinovú fóliu, aby sa do vnútra nedostala voda. 
 
4. Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu. Vložíme nádievku a varíme 20 minút. Po vytiahnutí necháme vychladnúť vo vrecku. Potom odbalíme a nakrájame na plátky. Podávame k pečenej husi, kačke, kurčaťu spolu s ryžou.
 
Dobrý tip:
Recepty na domáce bezlepkové pečivo nájdete tu.
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

73
Počet hodnotení: 3
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.