Ananásový rez

  • .. jemné cesto aj po niekoľkých dňoch ..
pre bezlepkovú verziu tohto receptu kliknite sem.
Ananásový rez
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    36
    (ks)

Ingrediencie

Cesto :
230 g práškový cukor
230 g polohrubá múka
4 ks vajcia
½ Kypriaci prášok do pečiva Liana
100 ml voda
100 ml olej
 
Plnka :
400 ml mlieko
9 lyžíc kryštálový cukor
250 g maslo
1 ks Zlatý krém Liana

Dodatky :
ananás v konzerve, plech 25x35 cm


 



Postup

  1. 1.     Žĺtky s cukrom mixujeme do peny. Postupne pridáme olej a vodu.
  2. 2.     Do žĺtkovej peny ručne zamiešame múku a kypriaci prášok do pečiva.
  3. 3.     Vyšľaháme tuhý sneh z vaječných bielkov a jemne zapracujeme do cesta.
  4. 4.     Vystelieme plech papierom na pečenie a vylejeme cesto.
  5. 5.     Pečieme pri teplote 180 °C 35 minút.
  6. 6.     Upečené a vychladnuté cesto z vrchu oškrabeme. Polejeme šťavou z ananásu, natrieme plnku a predznačíme rezy.
  7. 7.     Na každý rez uložíme ananás a necháme stuhnúť.
 
Postup plnka:
  1. 1.     Uvaríme puding podľa návodu na obale.
  2. 2.     Vymixujeme maslo izbovej teploty. Po lyžičkách pridáme vychladnutý puding a mixujeme do jemnej plnky.



Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 2
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.