Bezlepková karamelová torta

Bezlepková karamelová torta

Duration: 00:150 (h:m) Portions: 12 (pcs)
Kombo karamel a oriešky nikdy nesklamú.
Ingredients
Korpus
Plnka
Karamel
  • 80 ml smotana na šľahanie
  • 150 g cukor
  • 30 g maslo
Poleva
  • 100 ml smotana na varenie
  • 100 g Čokoláda 70% Liana
  • 100 g biely smotanový jogurt
  • lyžica práškový cukor
Ďalej potrebujeme
  • čokoládová nátierka na potretie korpusu
  • mleté lieskové orechy na posypanie
  • tortová forma s ø 22 cm
Tovar do košíka Print recipe Share on Facebook
  1. Na prípravu korpusu žĺtky, cukor, vodu, olej vyšľaháme do peny. Pridáme preosiatu Cake mix, kakao tmavé a opäť prešľaháme. Zľahka primiešame tuhý sneh a upečieme v tortovej forme vystlanej papierom na pečenie 20 - 25 minút pri 180°C.
  2. Na prípravu plnky rastlinnú šľahačku a vanilínový cukor vyšľaháme do tuha.
  3. Cukor upálime na karamel. Odložíme bokom a pomaly pridáme šľahačku, premiešame a vrátime späť na oheň. Miešame pokiaľ sa zmes neprepojí. Odstavíme a pridáme maslo. Miešame pokiaľ sa maslo neroztopí a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
  4. Na vychladnuté cesto natrieme väčšiu vrstvu čokoládovej nátierky a posypeme orechami. ¾ plnky natrieme na korpus, zarovnáme a nastriekame aj po obvode (aby stred ostal prázdny). Karamel nalejeme do stredu a tortu necháme aspoň 20 minút zatuhnúť v chladničke.
  5. Rozotrieme zvyšnú plnku a zarovnáme. Tortu necháme 1 - 2 hodiny v chladničke.
  6. Nakoniec čokoládu roztopíme nad parou, odložíme bokom a vmiešame biely jogurt, smotanu na varenie a cukor. Necháme mierne vychladnúť a polejeme tortu. Ozdobíme nasekanými orechami a necháme poriadne stuhnúť v chladničke, ideálne do nasledujúceho dňa.
RDOtirpo 19.11.2023
<a href=http://prilig.sbs>can you buy priligy online</a> Albright JE, Stojkovska I, Rahman AA, Brown CJ, Morrison BE 2016 Nestin positive SOX2 negative cells mediate adult neurogenesis of nigral dopaminergic neurons in mice
Pridať hodnotenie
* * *
Ingredients
Korpus
Plnka
Karamel
  • 80 ml smotana na šľahanie
  • 150 g cukor
  • 30 g maslo
Poleva
  • 100 ml smotana na varenie
  • 100 g Čokoláda 70% Liana
  • 100 g biely smotanový jogurt
  • lyžica práškový cukor
Ďalej potrebujeme
  • čokoládová nátierka na potretie korpusu
  • mleté lieskové orechy na posypanie
  • tortová forma s ø 22 cm
Tovar do košíka Print recipe Share on Facebook

Products to recipe
Newsletter

Are you interested in being the first to know about our promotions, news and recipes?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné