Obyčajné bezlepkové rožky a bezlepkové žemle, ktoré chutia tak neobyčajne
- 500 g Bread mix white Liana
- 420 - 450 ml vlažná voda
- 10 g sušené droždie alebo 20 g čerstvé droždie
- 1 KL soľ
- 2 KL cukor
- 3 PL olej
Ďalej potrebujeme
- ryžová múka Liana na podsypávanie
- 2 PL oleja a 2 PL vody na potretie
1. Do misky nasypeme Bread mix white, cukor, vodu, sušené droždie, soľ. Dobre premiešame mixérom s hnetacími metličkami a pridáme olej. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vykysnúť 15 - 20 minút.
2. Podložku posypeme ryžovou múkou, vyklopíme časť cesta, rozdelíme na menšie časti, z ktorých vyformujeme žemle a rožky. Uložíme na plech, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme podkysnúť 15 minút.
3. Pred pečením potrieme zmesou 2 PL vody a 2 PL oleja. Pečieme v rúre pri 180 - 200°C cca 20 minút.
4. Ihneď po upečení postriekame vodou a prikryjeme utierkou do vychladnutia.
Dobrý tip:
Namiesto Bread mix white môžeme použiť bezlepkovú zmes na tmavé pečivo s pohánkou Bread mix dark Liana.
- 500 g Bread mix white Liana
- 420 - 450 ml vlažná voda
- 10 g sušené droždie alebo 20 g čerstvé droždie
- 1 KL soľ
- 2 KL cukor
- 3 PL olej
Ďalej potrebujeme
- ryžová múka Liana na podsypávanie
- 2 PL oleja a 2 PL vody na potretie
Produkty k receptu